Παρουσίαση του βιβλίου Η Φιλική Εταιρεία Ξαναγεννιέται

Παρουσίαση του βιβλίου Η Φιλική Εταιρεία Ξαναγεννιέται στο αρχοντικό της Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες.

Με μεγάλη χαρα και συγκίνηση λάβαμε την πρόσκληση των απογόνων της Μπουμπουλίνας, να παρουσιάσουμε το βιβλίο «Η Φιλική Εταιρεία ξαναγεννιέται» στις Σπέτσες, στο αρχοντικό της μεγάλης αγωνίστριας της Επανάστασης που σήμερα έχει γίνει μουσείο.

Η Μπουμπουλίνα ήταν η πρώτη γυναίκα που μυήθηκε στη Φιλική Εταιρεία. Έτσι η παρουσίαση του βιβλίου μας εκεί, αποκτά ξεχωριστή σημασία. Γιατί ένας τόπος είναι ξεχωριστός, όταν τιμά τους ήρωες του. Και εμείς ως Έλληνες, από όποιο πόστο μπορεί ο καθένας, έχουμε χρέος να υποστηρίζουμε κάθε τέτοια δράση.

Ευχαριστούμε την Φιλη Τίνα Μαντά δημοτική σύμβουλο Σπετσών, τον κ Παύλο Μπούμπουλη για την τιμή καθώς και την Οργανωτική Επιτροπή «Σπέτσες 2021».

Στην πρώτη εκδήλωση για το φετινό καλοκαίρι και στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το Μουσείο Μπουμπουλίνας άνοιξε την πόρτα του και η οικογένεια Δεμερτζή για άλλη μια φορά την αγκαλιά της για να υποδεχτεί στο πανέμορφο αύλειο χώρο του Μουσείου την παρουσίαση του παιδικού-εφηβικού βιβλίου μας “Η Φιλική Εταιρεία Ξαναγεννιέται” από τις εκδόσεις Λιβάνη και σε εικονογράφηση Πάνου Τσαούση.

Η βοτσαλωτή αυλή του μουσείου της Μπουμπουλίνας, εκεί που έμενε και απο εκεί που οργάνωνε τον αγώνα της για την πατρίδα, γέμισε με κόσμο και αγάπη στην παρουσίαση του βιβλίου.
Ο πεντασέγγονος της ηρωίδας Παύλος Μπούμπουλης Δεμερτζής, ως άψογος οικοδεσπότης, συντόνισε τη μαγική αυτή βραδιά που γέμισε η μεστή και απολαυστική διήγηση αποσπασμάτων του βιβλίου μας, απο την κ Λαμπρινή Δαγιου και την κ Μαρίνα Δεμου, εκπαιδευτικών του νησιού, με τη μουσική επένδυση της κ Μπερναντέτ Ντελαέ στο πιάνο και της κ Σταυρούλας Βλάχου και κ Ευδοκίας Νισυροπούλου στο τραγούδι.

Η παρουσία της κ Γιώτας Λιβάνη και σπουδαίων Σπετσιωτών εκπροσώπων του Δήμου και της πνευματικής ζωης του τόπου, ήταν μέγιστη τιμή για εμάς σε μια εκδήλωση στην υλοποίηση της οποίας συνέβαλε τα μέγιστα η καλή φίλη Τίνα Μαντά.

Οι Σπέτσες, άνοιξαν την αγκαλιά τους σε μια υπέροχη βραδιά που θα μας μείνει αξέχαστη!