Όλα

Στα Σαράντα Κύματα

Στη Σµύρνη των αρχών του 20ού αιώνα η παρουσία των Ελλήνων είναι κυρίαρχη. Η ελληνική γλώσσα είναι η γλώσσα των εµπόρων αλλά και της υψηλής κοινωνίας. Εκτός από την εµπορική δραστηριότητα, το ελληνικό στοιχείο διακρίνεται στις τέχνες και στα γράµµατα. Η οικονοµική και πολιτιστική άνθηση της πόλης βρίσκεται στο ζενίθ, όταν απειλητικά σύννεφα µαζεύονται στον ορίζοντα. Και τότε ξεσπά η καταιγίδα που φέρνει την ολοκληρωτική καταστροφή. 

Το Μαγικό Ταξίδι των γεύσεων

Στα βάθη της Ανατολής, στην πόλη Ουρούκ, πριν από πολλά πολλά χρόνια η βαριά κατάρα του θεού Άνου βύθιζε στη θλίψη και τη συμφορά τη ζωή του βασιλιά Λουγκαλμπάντα και της συζύγου του Νινσούν. Ο γιός τους ο Γκιλγκαμές, ήρθε στον κόσμο χωρίς να μπορεί να μιλήσει, να δει και να ακούσει, παρά μόνον να γευτεί.

Η Φιλική Εταιρεία Ξαναγεννιέται

Η σπουδαιότητα της Φιλικής Εταιρείας γίνεται κτήµα των µαθητών µέσα από µια διασκεδαστική, γοητευτική και ελκυστική διαδικασία.
Η µυστική αυτή οργάνωση ζωντανεύει στις ψυχές των παιδιών, µε δροσερά γέλια και πλατιά χαµόγελα. Μέσα απ’ το παράτολµο ξεκίνηµά της και τους µυστικούς της κώδικες, φαίνεται ξεκάθαρα πως η Ιστορία και ο χρόνος που τη σµιλεύει σέβονται πάντα όσους οραµατίζονται και µάχονται για τη λευτεριά τους.

Γιατί η λευτεριά περνάει πρώτα μέσα απ τη γνώση κι έπειτα απ τη φωτιά του μπαρουτιού!

Εικονογράφηση: Παναγιώτης Τσαούσης

Σελίδες