Ο Αφηρημένος Καλικάντζαρος

«Εσύ είσαι λοιπόν ο αφηρηµένος καλικάντζαρος!» αναφώνησε η γιαγιά, αντικρίζοντας εκείνα τα γνώριµα µάτια που δε θα τα ξεχνούσε όσα χρόνια και να περνούσανε.

Όλη η ιστορία των παρεξηγηµένων καλικαντζαραίων µέσα από τα µάτια δύο µικρών παιδιών.

«Ο καλικάντζαρος έχει παρομοιαστεί με τη σκανταλιά ,με τη διαβολιά, και γενικά κάτι αρνητικό ,επιχείρησα να δώσω μια άλλη νότα σε όλη αυτή την εμφάνιση των καλικαντζάρων. Δημιούργησα λοιπόν έναν καλικάντζαρο ο οποίος είναι αφηρημένος και ξέχασε να φύγει όταν τελείωσαν οι γιορτές με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί στον κόσμο των ανθρώπων. Για καλή του τύχη όμως τον βρίσκουν δύο παιδιά τα οποία είναι πρόθυμα να τον βοηθήσουν να επιστρέψει στο κόσμο που ανήκει. Τα παιδιά συνωμοτούν μάλιστα με τον παππού και τη γιαγιά η οποία κάπου, κάποτε, πριν πολλά χρόνια, είχε συναντήσει τον αφηρημένο καλικάντζαρο της ιστορίας.

Ξεφυλλίζοντας λοιπόν τις σελίδες του παραμυθιού  ανακαλύπτουμε πως αποτυπώνεται η ιστορία των παρεξηγημένων καλικάντζαρων μέσα από τα µάτια δύο μικρών παιδιών και βλέπουμε τι μπορούν να κάνουν τα δύο παιδιά για να βοηθήσουν τον αφηρημένο καλικάντζαρο»